Hvem er Yggdrasil?


Yggdrasil Crafts drives af mig, Anders Rikard Jensen, som en sidebeskæftigelse til mit daglige arbejde.
Jeg er 39 år gammel, far til to og uddannet pædagog med speciale i udeliv. Jeg er erfaren knivmager, læderarbejder & underviser.
Med 14 års erfaring med knivmageri & 200+ knive på samvittigheden, har jeg været vidt omkring når det kommer til teknikker & stilarter.

Jeg har en baggrund i undervisning & formidling, af såvel børn som voksne. Jeg har gennem årene afholdt flere kurser & workshops indenfor knivmageri, grøn sløjd, læderarbejde & Bushcraft. 

Mobirise
Hvad der i 2007 startede med idéen om at lave min egen kniv, er i dag blevet til over 200 knive & utallige bælter, tasker & skeder til knive. Det var gennem knivmageriet at jeg blev introduceret til arbejdet i læder – noget der har udviklet sig til en helt særlig passion. 

For mig har arbejdet i læder, stål & træ to dimensioner.

Den første er det gode håndværk. At designe & fremstille knive, bælter, punge og tasker i læder, som er funktionelle, holdbare & som kun bliver pænere af at blive brugt.

Den anden, er ønsket om at bevæge os væk fra det forbrugssamfund der er blevet en del af vores dagligdag. Vi forbruger – vi køber og vi smider væk – ofte ting der ikke er lavet til at holde mere end én sæson. Håndlavede produkter i læder & træ holder længe, patinerer smukt og kan repareres hvis det går i stykker.

Har du særlige ønsker til et produkt, en skør idé du gerne vil have realiseret eller noget læder der trænger til reparation er du meget velkommen til at kontakte mig.

Handelsbetingelser

Denne side er ikke en traditionel webshop, selvom den kunne ligne.

Hvorfor ikke? Jo, jeg vil meget gerne i dialog med dig. Størstedelen af de ting der forlader værkstedet, er lavet specifikt til personen, og sammen har vi fundet frem til lige præcis det kunden ønskede.

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig og få en snak om hvad du ønsker.

Hvis du finder et produkt her på siden som du er interesseret i, kan du trykke på bestilknappen, så åbner den automatisk en mail.

En bestilling her på siden er ikke bindende, før vi i fællesskab har fundet frem til det eksakte produkt og betaling er modtaget.
Ved bestilling af produkter der er lagervarer, tilbydes 14 dages returret. Varen skal leveres tilbage i ubrugt stand.
Ved bestilling af varer som tilpasses kunden, accepteres fraskrivelse af de 14 dages returret.
Dette gør sig gældende ved eksempelvis bælter der tilpasses kunden i størrelse, særlige farvevalg eller specielle produkter.

Ved returnering pålægges udgifter til returforsendelse kunden.

Reklamation & Reparation

Skulle et af mine produkter gå i stykker, kontakt mig da så snart fejlen erkendes.
Skyldes det en produktionsfejl udbedrer eller erstatter jeg produktet indenfor ét år.

Er fejlen opstået som et resultat af slidtage eller ikke-hensigtsmæssig brug, tilbydes så vidt muligt betalt reparation.

Vedligeholdelse af læder

Læder såvel som træ er naturprodukter & har brug for vedligeholdelse for at bibeholde sin funktion & sin styrke.

Læder

Mange kunder spørger, hvor tit de skal vedligeholde deres læder. Mit svar er altid at de kan mærke det på læderet – men som udgangspunkt skal det behandles minimum et par gange om året.

Til kernelæder anbefaler jeg altid et bivokspræparat – gerne en voks.Jeg har selv tidligere brugt Grangers G-wax med stor success, men blander nu selv min lædervoks af kokosolie, bivoks, vindruekerneolie & lanolin. De fire elementer tilfører læderet smidighed, fugt & modstandsdygtighed overfor for væske & slid.

Træ & Metal

Træskæfter på knive skal behandles med olie et par gange om året. Denne olie kan eksempelvis være vindruekerneolie eller valnøddeolie. Begge disse er fødevaresikre og kan også bruges på eksempelvis skærebrædder og snittede skeer og smøreknive.

Alternativt man bruge bordpladeolie eller Danish Oil, dog skal man holde sig fra raps, solsikke og olivenolie, da disse kan harskne.

Er kniven lavet med kulstofstålsblad, skal man være klar på at bladet patinerer og kan ruste. Derfor skal man huske at tørre klingen over med olie efter endt tur, og arbejder man i syreholdig mad ell. lign, skal man vaske bladet af efter brug og oliere det med syrefri olie. bruges kniven til madvarer, kan dette også være vindruekerne- eller valnøddeolie.


Om Yggdrasil

Yggdrasil er et lille enmands-foretagende beliggende i hjertet af Himmerland. 
Læs mere...

Yggdrasil Crafts
Følg Yggdrasil:

Made with Mobirise site themes